Autisme en de Pillar methodiek

Autisme en de Pillar methodiek

with No Comments

Tijdens deze lezing heb ik uitleg gekregen over autisme en de PILLAR-methodiek. Een methodiek die vooral aansluit bij (jong) volwassen mensen met autisme met een normale of hogere intelligentie. Binnen deze lezing is er ook aandacht voor de existentiële gevolgen van autisme.
Herman de Neef is existentiefilosoof en heeft als autisme coach de PILLAR-methodiek ontwikkeld. Deze methodiek sluit goed aan bij (jong) volwassen mensen met autisme met een normale of hogere intelligentie. Hij heeft hierover het boek “Op weg naar rust, de PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding” geschreven.
Herman de Neef is tevens grondlegger van iQ Coaches Nederland. iQ Coaches biedt coaches landelijk levensbrede begeleiding aan mensen met autisme en direct betrokkenen (partner, ouders met kinderen met autisme van welke leeftijd dan ook). Met deze levensbrede begeleiding loopt iQ Coaches al jaren vooruit op de huidige ontwikkeling in de hulpverlening naar een integrale aanpak.
De lezing was georganiseerd door De Studiekamer Psychologie in het Studiecentrum van de Open Universiteit, Lange Houtstraat 11 te Den Haag.